Aantal afgesloten telefoon abonnementen toegenomen

Het aantal Nederlanders dat in 2015 een telefoon abonnement heeft afgesloten is toegenomen. De oorzaak van deze ontwikkeling is dat er op een steeds jongere leeftijd een smartphone in bezit is onder jongeren. Dit wordt overigens gestimuleerd door de ouders, zij willen graag dat de kinderen bereikbaar zijn op ieder moment en bieden daarom steeds eerder een mobiele telefoon aan. Door deze ontwikkeling wordt de doelgroep voor het afsluiten van telefoon abonnementen steeds groter en is mede hierdoor het aantal afgesloten telefoon abonnementen gestegen.

Jongeren
Steeds vaker hebben jongeren onder de 13 jaar een mobiele telefoon. Voorheen was 14 de leeftijdsgrens waarop jongeren hun eerste mobiele telefoon kregen. Natuurlijk waren er uitzonderingen maar die zijn er nu ook, zo zijn er bijvoorbeeld jongeren die op hun 11e jaar al in het bezit zijn van een smartphone. Meningen zijn hierover verdeeld, feit is wel dat de samenleving in het algemeen ook steeds afhankelijker wordt van de mobiele telefonie. In het dagelijks leven is het in sommige gevallen al noodzakelijk om over een smartphone te beschikken.

Verzekeringen en reparaties
Bijkomend punt waar veel ouders niet over nadenken is dat jongeren vaak nog een stuk roekelozer zijn. Hierdoor zijn er relatief gezien vaker problemen als schade gevallen of diefstal. Hier wordt echter door de ouders geen rekening mee gehouden en zij sluiten dus bij de aanschaf geen smartphone verzekering af. In veel gevallen vinden zij dit te duur, wat overigens te begrijpen is. De meeste smartphone verzekeringen kosten zo’n 7 euro per maand. Daarbij komt dat de tarieven van telefoon reparaties steeds goedkoper wordt, zo kun je bijvoorbeeld bij smartphone reparateur PCservice al terecht voor een reparatie vanaf €20,- euro. Zo is de keuze natuurlijk snel gemaakt voor de consument. Echter is het natuurlijk nooit fijn om iets te moeten laten repareren. Met dit blogbericht willen we ouders informeren over de bijkomende feiten bij het voorzien van jongeren van een mobiele telefoon.