Goedkopere smartphones enorm populair

De afgelopen jaren is het aantal smartphones dat in omloop is natuurlijk explosief gestegen. Met name de verkoop van het aantal toestellen van de merken: Apple en Samsung. Dit zijn de koplopers binnen de smartphonemarkt, zij hebben jarenlang vrij eenvoudig hun grote marktaandeel kunnen behouden. Echter is er in 2015 een ontwikkeling opgetreden in de smartphonemarkt waar de grote merken als Apple en Samsung wel degelijk last van gaan krijgen. Wij bespreken deze ontwikkelingen in deze blogpost.

Chinese merken
Zoals we in veel markten zien is ook in de smartphone wereld een markt opengebroken door de Chinezen. Zij kunnen tegen zeer voordelige tarieven producten en nu ook smartphones produceren waardoor zij zeer concurrerend de markt in kunnen. Zo zijn er dit jaar merken op de smartphone markt gekomen als: Xiaomi, CUBOT en Doogee. Enkele jaren geleden was er natuurlijk al Huawei die de markt betreden heeft.

Goedkoop is duurkoop
Of het bekende gezegde “Goedkoop is duurkoop” ook voor deze producten geldt is nog niet helemaal duidelijk. De merken zijn net op de markt en zo kan daar nog geen oordeel over uitgebracht worden. Veel mensen zijn dus nog terughoudend richting de merken omdat ze geen zin hebben in telefoon reparaties en andere ongewenste bijkomende zaken.

Verwachting is wel dat de merken zich goed gaan positioneren en dat de kwaliteit van de smartphones ook hoog is en dat Apple en Samsung er dus serieuze concurrenten bij hebben. Als we kijken hoe Huawei het op dit moment doet is dat natuurlijk enorm goed te noemen. Ze veroveren steeds meer marktaandeel, leveren kwalitatief sterke en goede smartphones met een lange levensduur en zijn op het gebied van prijs natuurlijk enorm interessant voor de consument.