Sim only of telefoonabonnement met nieuwe smartphone

Sim only abonnementen zijn voordeliger voor consumenten in combinatie met een losse telefoon. De nieuwste smartphones worden vaak besteld inclusief een abonnement.

Verschil sim only abonnement en telefoonabonnement

Momenteel zijn er drie mogelijkheden voor telefonie bij een telefoon. Consumenten hebben de mogelijkheid een abonnement inclusief telefoon of een sim only abonnement met een los toestel aan te schaffen, daarnaast kan ook gekozen worden voor een pre-paid sim kaart. Sim only telefoonabonnementen worden populairder onder consumenten, dit komt omdat sim only abonnementen tegenwoordig maandelijks opzegbaar zijn. Zo kan eventueel elke maand voor het beste sim only abonnement gekozen worden.

Verwachte veranderingen voor abonnementen

Hoewel de populariteit van sim only abonnementen aan het stijgen is, zullen veel consumenten blijven kiezen voor een abonnement met toestel. Vooral wanneer nieuwe smartphones zoals de iPhone of de nieuwe Samsung Galaxy worden gelanceerd. Deze telefoons kosten altijd rond de € 1299,- nieuw prijs, voor veel consumenten is dit te veel om in één keer te betalen. Toch is het beste sim only abonnement met een nieuw toestel vaak goedkoper. Dit komt omdat voor de nieuwe smartphone bij de provider vaak de winkel prijs wordt betaald terwijl via het internet het goedkoper kan.

Beste sim only abonnement in 2015

De netwerkbeheerders KPN, Vodafone en T-Mobile zijn in 2014 druk bezig geweest met het aanleggen en voltooien van het 4G netwerk. KPN en Vodafone hebben momenteel landelijke dekking met 4G. T-Mobile heeft momenteel een dekking van ongeveer 60% in Nederland. Sinds kort hebben ook dochter bedrijven van de netwerkbeheerders toegang tot het 4G netwerk. Simyo is daar één van. Simyo biedt sim only abonnementen tegen een lage prijs aan. Daarnaast is het mogelijk een 4G bundel te nemen die maandelijks aanpasbaar is. De budget prijzen van Simyo in combinatie met de mogelijkheid van een 4G bundel die maandelijks aanpasbaar is zorgt er voor dat Simyo het beste sim only abonnement heeft.