FAQ

FAQ – Telefoon abonnement vergelijken

 

Vanaf wanneer kan ik een nieuw telefoon abonnement afsluiten?

Vanaf 2 maanden voor het aflopen van uw huidige mobiele contract kunt u een nieuw abonnement afsluiten bij een andere telecomprovider. Bij een aantal providers, en wanneer u verlengt bij uw huidige provider, kan dit nog 1 of 2 maanden eerder. Wacht dus niet te lang met telefoon abonnementen vergelijken want als u geen actie onderneemt betaalt u vaak na het aflopen van uw contract te hoge maandelijkse abonnementskosten.

Kan ik mijn nummer behouden bij het overstappen naar een andere provider?

Ja, bij alle op deze website genoemde providers en webwinkels kunt u bij het bestellen aangeven dat u gebruik wilt maken van nummerbehoud. Dit kost niets extra, en de winkel/provider waar u het nieuwe telefoon abonnement afsluit verzorgt dan voor u het opzeggen en overstappen, met behoud van uw 06 nummer.

Kan ik op telefoon-abonnement-vergelijken.com ook sim only abonnementen vergelijken?

Ja, als u hierboven klikt op de tab sim only dan opent de sim only vergelijker. Wanneer u nog tevreden bent over uw huidige toestel kunt u behoorlijk (vaak wel 40%) besparen in de maandlasten door te kiezen voor een sim only abonnement. Dat is een mobiel abonnement zonder telefoon, waarbij u goedkoper uit bent omdat u niet via de abonnementskosten een duur nieuw toestel hoeft af te betalen aan uw provider.

Waar moet ik verder op letten bij het vergelijken van telefoonabonnementen?

Let er op dat u uw maandelijks benodigde bundel goed inschat. Het is hierbij verstandig om voor een aantal afgelopen maanden uw gemiddelde verbruik in te schatten (door de facturen in te zien op de website van uw provider) en hier vervolgens 10% boven te gaan zitten. Op die manier komt u niet als u een maandje wat meer nodig heeft buiten uw bundel (en in vaak veel hogere tarieven) uit.