Vaste telefonie nog populair?

Tegenwoordig gaan steeds minder mensen gebruik maken van vaste telefonie en juist steeds meer van een smartphone. Heel onlogisch is dat natuurlijk niet, want een smartphone dragen we altijd met ons mee en we gebruiken het voor meerdere doeleinden, bijvoorbeeld om te internetten of om te e-mailen. Voor velen is het een onmisbaar hulpmiddel geworden en kunnen ze niet meer zonder. Ook voor het bellen wordt steeds vaker de mobiele telefoon gebruikt in plaats de vaste lijn. Allesineenpakketten.nl heeft onderzoek gedaan naar de afname van alles in 1 pakketten en merkte op dat steeds meer huishoudens de vaste telefonie buiten beschouwing laten en enkel nog maar voor internet en digitale televisie gaan. Hoe zou dit toch komen?

Mobiel vs. Vast

Door de enorme verandering van het digitale tijdperk is het hard gegaan met de smartphones. Wereldwijd is bijna iedereen wel in het bezit van zo’n multifunctioneel toestel. Zoals aangegeven is de smartphone ook mateloos populair in Nederland. Toch willen veel huishoudens de vaste telefoon niet wegdoen. Sommige huishoudens maken namelijk nog steeds gebruik van deze dienst en is nog steeds een toegevoegde waarde. De belkosten liggen namelijk een stuk lager als bij een mobiele telefoon en dat is voor sommigen nog steeds een reden om de vaste telefoon te gebruiken. Wanneer de mobiele telefoonkosten eventueel wat lager komen te liggen, zouden sommigen hier misschien nog vanaf zien. Maar zal het definitief verdwijnen?

Waarschijnlijk gaat het nog een hele tijd duren voordat de vaste telefonie helemaal is verbannen uit de alles in 1 pakketten. Tot die tijd hebben mensen de vrijheid om gebruik te maken van deze dienst. Wel wordt verwacht dat de toename van smartphones gestaag doorgaat. Providers komen steeds met nieuwe en verbeterde modellen en proberen iedereen van een smartphone te voorzien. Enerzijds is dit heel logisch omdat een smartphone multifunctioneel is. Anderzijds hebben mensen zelf de keus of ze vaste telefonie behouden of niet. De tijd zal het leren.